Digitális átállás

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nemcsak a régi korok zenéjét, hanem az új kor ritmusát is meghallja. A közelmúltban elkészült az együttes tartalmas honlapja, és hamarosan megvásárolható a zenekar első dvd-je is.

 

A felvételeket november 16-án egy teljes napon keresztül rögzítették a szarvasi Vajda Péter Művelődési Házban. A filmen szólistaként a békéscsabai Tóth Péter zongoraművész és Cselóczky Tamás énekes látható és hallható.


Somogyi-Tóth Dániel, a zenekar művészeti vezetője elmondta, hogy profi felvételeket szeretnének a zeneszerető közönség kezébe adni, ezért esett a választás a kiváló akusztikájú szarvasi koncertteremre és a Duna Televízió stábjára, amely Osváth Zoltán hangmérnök-zenei rendező vezetésével rögzítette a darabokat.

 

A karácsonyra piacra kerülő felvételen megtekinthető és meghallgatható Rachmaninov II. c-moll zongoraversenye, Liszt Ferenc Les Préludes című műve, Brahms I. magyar tánca, valamint Bánk "Hazám, hazám." kezdetű áriája Erkel Ferenc operájából.


A tervek szerint a felvételeket a hamarosan a televízióban is láthatjuk és az együttes afféle referenciaanyagként is fel kívánja használni a Békés megyei zenei kultúra, valamint saját maga bemutatására, népszerűsítésére.

 

Fotó: Kiss Zoltán