Már lemezen van a Csínom Palkó

csinom_palkoRögzítették Farkas Ferenc Csínom Palkó című darabjának zenekari hanganyagát. A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar tizenkét órán keresztül dolgozott azon, hogy a színházban tökéletes minőségben csendüljenek fel a dallamok.

 

A Békés Megyei Jókai Színház decemberben mutatja be Farkas Ferenc zenés darabját. Örvendetes, hogy a premieren hosszú idő után ismét a helybeli szimfonikus együttes tagjai népesítik be a zenekari árkot.

 

A zenekarban a megye legkiválóbb zenetanárai játszanak. Mivel a gyermekbérletben meghirdetett darab előadásai délutáni időpontban vannak, nem lehetett megoldani, hogy minden alkalommal élőben játsszuk a kísértet. Törekedtünk azonban arra, hogy profi felvétel készüljön. Ezért utaztunk Szarvasra, ahol kihasználtuk a helyi művelődési ház kiváló akusztikáját a hanganyag elkészítésekor. A technikai munkát Osváth Zoltán zenei rendező-hangmérnök irányította." - tájékoztatott Somogyi-Tóth Dániel karmester.


Aki az élőzenés előadásokra kíváncsi, december 12-ére vagy 13-ára válthat jegyet, vagy de nyilvános a 11-ei főpróba is. Az együttes művészeti vezetője abban bízik, hogy a színház és a zenekar sikeres együttműködésnek köszönhetően a tél végén ismét műsorra tűzik a Csínom Palkót és talán más városokba is eljuttatják a produkciót.

 

Fotó: Fábián István