Ünnepi évzárás, ünnepi évkezdés

Karácsonyi koncertekkel zárta a 2008. esztendőt a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar. A közelgő ünnepekhez igazán illő helyszínen, a békéscsabai evangélikus kistemplomban és a gyulai belvárosi katolikus templomban tartott koncerteken ismét színes, ünnepi műsorral lépett a közönség elé az együttes Somogyi-Tóth Dániel vezetésével.

 

Mindkét nap helyi kórusok léptek fel: december 19-én a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola közelmúltban alapított vegyeskara, 21-én pedig a gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar. Békéscsabára külföldi vendégek is érkeztek, az aradi Liceul de Arta Sabin Dragoi Vegyeskara is énekelt. A művészeti vezető pedig ezúttal nemcsak vezényelt, hanem egy-egy orgonadarabot is eljátszott, az együttes koncertmestere, Uhrin Viktor pedig hegedűszólóval is fellépett. Advent utolsó hétvégéje ismét bebizonyította, hogy a Békés megyeiek szívesen kezdik az ünnepet igényes muzsikával.


A Zenekar tagjai néhány hét pihenő után ismét próbálnak, 2009-ben először ugyanis a Magyar Kultúra Napján találkozhat az együttessel a közönség. A kultúra ünnepe tiszteletére ezúttal Orosházán rendeznek megyei gálaműsort január 21-én, amelyen három magyar zeneszerző művét játssza a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar.