Ajándékkoncertet adott a Szimfonikus Zenekar

Három évfordulós-komponista műveit tűzte műsorára április 6-án este a Jókai Színház nagyszínpadán a közelmúltban Príma-díjjal kitüntetett Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Somogyi-Tóth Dániel vezényletével.

A hangverseny a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál programsorozat, egyúttal az Országos Szakközépiskolai Zongoraverseny nyitókoncertje is volt. A publikumot a közelmúltban Kossuth-díjjal kitüntetett Sári József zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi tanára üdvözölte, mély értelmű eszmefuttatással köszöntve az egybegyűlteket.

Az esten Mendelssohntól a Hebridák-nyitány, Händeltől a Vízizene és a Tűzijáték-szvit csendült fel; Josef Haydntól a D-dúr zongoraversenyt hallhatta a közönség. Ez utóbbi darabnál a kiváló békéscsabai zongoraművész, Tóth Péter ült a zongorához, akinek virtuóz zongorajátéka, muzikalitása magával ragadó volt. A zenekar tagjai lendülettel, a régen együtt zenélők biztonságával muzsikáltak; Somogyi-Tóth Dániel magabiztosan és hihetetlen pontossággal vezényelt, fogta össze a produkcióban résztvevőket. Természetesen, vastaps jutalmazta a teljesítményt.

 

forrás: MCONET

 

vissza az archívumba >>>