Békés Megyei Szimfonikus Zenekar ünnepi évad következik

Fejes AntalIdén ünnepli fennállása ötvenedik évfordulóját a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, amelyre nagyszabású programsorozattal készülnek a muzsikusok.

Ennek keretében a zenekar november 14-én (szombaton) és november 16-án (hétfőn) évadnyitó koncertet ad, amelyen Beethoven IX. szimfóniáját mutatják be a zenekar művészeti vezetőjének, Somogyi-Tóth Dánielnek vezényletével. A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar az ország egyik legjobb kórusával, a Debreceni Kodály Kórus közreműködésével adja el a Beethoven szimfóniát. Az évadnyitó koncert programján szerepel Wolfgang Amadeus Mozart: d-moll zongoraversenye, amelyet Somogyi-Tóth Dániel tolmácsol.

Az ünnepi, ötvenedik évad második felvonása a karácsonyi koncertsorozat lesz, amelyen a zenekar szólistái és kamaraegyüttesei egyaránt fellépnek. A tavasz úgy köszönt a megyei szimfonikusokra, hogy ismét vendégkarmester, Gál Tamás veszi kézbe a karmesteri pálcát, és vele dolgozik a zenekar. Az évad záró akkordja Carl Orff Carmina Burana című művének bemutatója lesz, amelyen a Békés Megyei Szimfonikus Zenekart ismét Somogyi-Tóth Dániel vezényli majd.

 

vissza az archívumba >>>