Viharos vastaps

Viharos vastapssal, szűnni nem akaró ovációval fogadta a közönség a Békéscsabai Szimfonikus Zenekar április 6-i, a Tavaszi Fesztivál keretében megrendezésre került hangversenyét.

Mozart: A varázsfuvola nyitányának pontos és dinamikus előadása után a zeneszerző d-moll zongoraversenyét maga a karmester, Somogyi-Tóth Dániel tolmácsolásában hallgathatta a publikum.

A zenekar számára fontos, hogy Békés megye művészeivel, és együtteseivel szoros kapcsolatot teremtsen. Ennek egyik újabb állomása volt Vivaldi Glóriájában történt együttműködése a Perlaki Attila által vezetett gyulai és békéscsabai vegyeskarokkal. A mű szóló tételeit két tehetséges fiatal énekművész, Galambos Hajnalka, és Huszár Anita tolmácsolásában hallgathattuk.

 

Brahms Magyar táncai és a ráadásként adott Strauss polka könnyed előadása igazi felüdülést adott a hétköznapok egyhangúságában.

 

A vasárnapi koncerttel Somogyi-Tóth Dániel új erőt, és hitet adott mind muzsikusai, mind a közönség számára: Békés megye méltón büszkélkedhet megújult, közel ötven éves együttesével.

 

Fotó: Kiss Zoltán