Évadzáró hangverseny

A szimfonikus zenekar Filharmónia Kht. idei évadjának záró hangversenyét adta május 19-én a Békés Megyei Jókai Színházban. A koncerten az együttes névadó ceremóniájára is sor került, amin Farkas Zoltán, Békés Megye Közgyűlésének alelnöke réztáblát adott át az együttesnek. A zenekar a jövőben a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nevet használja.


A horvátországi születésű Franz von Suppé Könnyűlovasság-nyitányának jellegzetes trombita szólója megadta a hangverseny hangulatát. A felhőszakadás ellenére a színházterem zsúfolásig megtelt, a közönség érdeklődése egyre nagyobb a zenekar iránt. A Príma díjas Tóth Péter bámulatos zongorajátéka a versenyműben és az azt követő ráadásban lenyűgöző volt, a zenekar kulturált hangminőségű, pontos, ízléses játékán érezhető volt a precíz háttérmunka. Somogyi-Tóth Dániel bebizonyította, karmesterként is lehet alázattal szolgálni a szólista igényeit, mindezt úgy, hogy egyetlen dolog kapja meg a legfőbb szerepet: a Rachmaninov által szerelmének megálmodott muzsika.

 

Beethoven legmonumentálisabb szimfóniájának tolmácsolása után Franz von Suppé: Könnyűlovasság- nyitányával zárta az estet a zenekar.

 

Fotó: Kiss Zoltán