Adventi koncert Újkígyóson

Advent harmadik hétvégéjén Újkígyóson adtak kamarakoncertet az 50 éves Békés Megyei Szimfonikus Zenekar tagjai. Az orgona és a hegedű zenéjét hatalmas tapssal fogadta a közönség. Közel kétszáz ember gyűlt össze a Békés megyei kisváros katolikus templomában, hogy ezüstvasárnap előestéjén a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar szólistáinak játékával készítse fel lelkét az ünnepre.

 

 

 

 

 

 

A Szűz Mária Szent Neve Katolikus Templom műemlék-orgonájának avatásával egybekötött koncert kezdetén, a hangszer felszentelését követően Somogyi-Tóth Dániel, a zenekar karmestere, művészeti vezetője szólaltatta meg a több mint 150 éves orgonát. Játékát a közönség- a már tőle megszokott módon- kivetítőn követhette végig. A műemlék-orgona különlegesen szép hangja után Uhrin Viktor hegedűművész, a zenekar koncertmesterének hegedűszólója következett, aminek során Bach g-moll szólószonátájának Agagio és Presto tételét hallhatta a közönség.

 

 

 

A templomi környezet még fenségesebbé varázsolta a hegedű éteri muzsikáját, s amikor a következő mű során az orgona is bekapcsolódott a játékba, úgy tűnt, már nem lehet tovább fokozni az este hangulatát. A koncert fénypontjaként megszólalt Schubert Ave Mariája a két zenész, valamint Bach Bist Du bei mir áriája a fiatal énekes, Zimmermann Kornélia, konzervatóriumi hallgató előadásában. A három művészt hatalmas szeretettel fogadta a közönség. A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar decemberben több kamarakoncertet szervez Békés megye több településén. A hangversenysorozat következő állomásán, Sarkadon december 20-án 11 órától a református templomban találkozhat a közönség a zenekar tagjaival, de a Szimfonikus Zenekar még azelőtt Békéscsabán, a Jókai Színházban is megtartja Karácsonyi hangversenyét, december 17-én csütörtökön 19.00 órától.

 

 

vissza az archívumba >>>