Karácsonyi koncert a Jókaiban

Több mint kétszázötvenen látogattak el csütörtök este a Békés Megyei Jókai Színházba. A szimfonikusok karácsonyi koncertjén a zenekar tagjai együtt ünnepeltek a Bartók Béla Művészeti Szakiskola fiatal tehetségeivel.
Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója köszöntötte a vendégeket csütörtökön este 19 órakor a teátrum Vigadó termében. A színház nemzetközi szomszédolás évadának osztrák hónapja alkalmából a szimfonikusok karácsonyi koncertjén Mozart és Bach műveit hallgathatta meg a közönség. Somogyi-Tóth Dániel, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar karmestere, művészeti vezetője elmondta, hogy az együttes továbbra is nagy figyelmet fordít a fiatal tehetségekre, ezért döntöttek úgy, hogy az idei ünnepi hangversenyen együtt lépnek fel a Bartók Béla Művészeti Szakiskola növendékeivel.
A koncert első felében Bereczki Julianna csembalóművész Bach-szólóját követően Zimmermann Kornélia, a szakiskola ének szakos növendéke Bach Bist du bei mir című áriáját adta elő, majd Galambos Hajnalka lépett színpadra, aki Mozart-áriákat énekelt. A második részt a szimfonikus zenekar játéka indította, Bach 2. Brandenburgi versenyével, melynek szólistái a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar tagjai, Uhrin Viktor, Kaczkó Gabriella, Székács Csilla és Szarka István voltak, majd két tehetséges tizenéves, Tóth Dóra és Sztojka Zoltán Bach d-moll kettősversenyét játszotta el. Mozart D-dúr divertimentója karmester nélkül szólalt meg a kamarazenekar előadásában. A magával ragadó zene után, az est befejező részében Bach Magnificat című művének 11-12. tétele csendült fel a Bartók Béla Művészeti Szakiskola kórusának közreműködésével.
Igazi karácsonyi hangulatot idéző koncertet hallhatott a közönség, ahol az együtt zenélés öröme, a fiatalok lelkes játéka, éneke, a zene misztikuma teremtette meg az ünnepi atmoszférát.

 

Fotó: Fábián István

 

vissza az archívumba >>>