Ünnepre hangolva - Kondoros

Az év utolsó koncertjét Kondoroson, az evangélikus templomban adták december 21-én, hétfőn 17 órától a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar tagjai. A templomi kamarahangversenyek programját Bach és Händel művei színesítették.

 

Az 50 éves Békés Megyei Szimfonikus Zenekar egyre több kamarakoncertet tervez a jövőben, ugyanis Somogyi- Tóth Dániel, a zenekar művészeti vezetője szerint "egyre több zenekari tagról derül ki, hogy milyen kiválók szólistaként." A karácsony előtti időszakban a közönség számos kamaraprodukción találkozhatott a zenekar tagjaival. Újkígyóson, Szeghalmon s a már tradicionálisnak számító Jókai színházas karácsonyi fellépésen is különböző kamaraformációkban mutatkozott be az együttes.

 

Mindez lehetővé teszi a szimfonikusoknak, hogy ha nem is a teljes apparátus felsorakoztatásával, de körbe járják Békés megye településeit, színvonalas komolyzenével szórakoztassák a megye lakosságát. Aranyvasárnap után egy nappal, december 21-én 17 órától a kondorosi evangélikus templomban adtak adventi koncertet a zenekar tagjai ebben az évben utolsó alkalommal.

 

 

 

 

 

 

Bach és Händel mellett Willem de Fesch, Tomaso Albinoni, valamint Giovanni Paolo Cima műveit szólaltatta meg Somogyi-Tóth Dániel /orgona/, Uhrin Viktor /hegedű/, Fejes Antal /cselló/, Kaczkó Gabriella /blockflöte/, Horváth Barbara /fagott/, Kerekes Dalma /hegedű/, valamint Jankó Zita /brácsa/.

 

 

 

 

 

 

 

A rendkívüli hideg ellenére sokan ellátogattak a zenekar utolsó karácsonyi koncertjére, sőt a kicsit fázós, ám annál meghittebb hangversenyt Domokos László, Békés megye önkormányzatának elnöke is megtisztelte jelenlétével.

 


 

 

 


 

 

vissza az archívumba >>>