Koncert Gyömrőn

gyomro 2008Gyömrőn zárta az évadot a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar

 

Az együttes az évad utolsó koncertjét adta a Pest megyei városban 2008. július 5-én. A munkát kirándulás előzte meg, a Ferihegyen található repülőgép emlékparkban jártak.

 

Az együttes az évad utolsó koncertjét adta a Pest megyei városban. A munkát kirándulás előzte meg, a Ferihegyen található repülőgép emlékparkban jártak. Az eső miatt a főpróba csak kis késéssel kezdődhetett el, bár a muzsikusokat továbbra is próbára tette az időjárás, a hatalmas szél.

 

Este már szélcsendben, Gyömrő egyik legszebb helyén, a jelenleg gyermekotthonként működő, a századfordulón gróf Teleki Tibor koronaőr tulajdonát képező kastély előtt, gyönyörű környezetben várta közönségét a zenekar.

 

Műsoron az évadban már a Békés megyei közönségnek bemutatott, és nagy sikert aratott művek szerepeltek. Válogatás volt ez, amolyan "ízelítő" az együttes és karmesterük, Somogyi-Tóth Dániel közös munkájából. Suppé, Vivaldi, Mozart, Beethoven, Brahms kompozíciói, és természetesen Rachmaninov zongoraversenye, Tóth Péter zongoraművész tolmácsolásában. A koncerten a helyi Eszterházy Pál kórus működött közre.

 

"Szívből, szívhez szól a kezük által a lélekhez, ahogy zenélnek. Örömmel hallgattuk." - írta egy hölgy, a zenekar vendégkönyvébe.

Köszönet a meghívásért!