A Szimfonikusok Kamarazenekarának hangversenye 2011. április 4-én a Jókai Színházban

Rendívül izgalmas műsorral lépnek színpadra Békés megye zeneművészei: április 4-én hétfőn 19.30 órai kezdettel a Békés Megyei Jókai Színház nagyszínpadán kamarazenekari hangversenyt ad a Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara Dienes Gábor Liszt-díjas oboaművész társaságában. A szólista, aki a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja, a Nemzeti Filharmonikusok és a Liszt Ferenc Kamarazenekar első oboistája volt, jelenleg a Concerto Budapest szólamvezetője és a Debreceni Egyetem docense.

 

Az ország egyik legelismertebb fafúvós művészének társaságában az együttes két versenyművet is megszólaltat: Vivaldi d-moll concerto-ját és Wolf Péter magyar zeneszerző Dienes Gábor számára komponált oboaversenyét, melynek pontos címe Concerto inDecent. Ahogy a neve is sejteti: nem hagyományos versenymű előadásán dolgoznak a muzsikusok.

 

 

wolf_peterWolf Péter (1947) nevét a könnyűzene területéről ismerhetik a legtöbben. Nagy népszerűségre tett szert többek között Ave Maria feldolgozása, legismertebb kompozíciója azonban kétségkívül a Vuk c. rajzfilm zenéje, amelyet annak idején lánya, az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Wolf Kati énekelt fel. A vonós kamarazenekaron kívül basszusgitárt és ütőhangszereket is foglalkoztató oboaverseny zenei stílusa úgy képviseli a könnyűzene dallam- és ritmusvilágát, hogy közben ötvözi magában a klasszikus zene formai elemeit és a magyar kompozíciós stílushagyományokat is.

 

 

 

 

 

 

 

uhrin_viktorA hangversenyen két mű karmester nélkül szólal meg. Uhrin Viktor koncertmester irányításával a Tóth István zenei hagyatékát is ápolni kívánó vonós kamarazenekar a hangversenymester, Szomorné Budai Mariann és Szomor István szólójával Arcangelo Corelli D-dúr concerto grossoját adja elő a koncerten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hétfői hangverseny után az együttes útra kel: Békés megye hat településén ad élményt többszáz általános iskolás tanulónak, majd elkezdődnek a májusi szimfonikus hangverseny próbái is.

 

Békés Megyei Jókai Színház
2011. április 4. 19.30 óra

 

A Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekarának hangversenye

 

Műsor:
arrow A. Corelli: D-dúr concerto grosso Op. 6 No. 1
arrow Vivaldi: d-moll oboaverseny RV 454
arrow Wolf Péter: Concerto inDecent - oboaverseny

 

Közreműködik:

 

Dienes Gábor - oboa
Uhrin Viktor és Szomorné Budai Mariann - hegedű
Szomor István - cselló

 

Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel