Filmzenék sztárvendégekkel

A Békés Airport hangárjában koncertezik a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar

 

Mindig jeles eseménye a nyári programoknak a Príma-díjas Békés Megyei Szimfonikus Zenekar szereplése. A több mint fél évszázados múltra visszatekintő művészeti együttes ezúttal sem hagyja cserben a zenerajongókat, hiszen a Békés-tarhosi Zenei Napok rendezvénysorozat zárásaként július 3-án este 8 órától a Békés Airport nagyhangárjában örvendezteti meg közönségét népszerű filmzenéket újragondoló koncertjével. És ha mindez nem lenne elég, az izgalmas előadást sztárvendégek, Szekeres Adrien, Csonka András és Varga Feri közreműködése teszi teljessé.

Somogyi-Tóth Dániel karnagy és zenésztársai a nyári alkalomhoz illő, zömében közönségdarabokat játszanak majd, így egyebek között a Csillagok háborúja, a Karib-tenger kalózai és a Volt egyszer egy vadnyugat sikermozik betétdalai is felcsendülnek a hangárban. A repertoárról Somogyi-Tóth Dániel elmondta: szándékosan olyan darabokat választottak, amelyek könnyed, nyáresti szórakozást ígérnek, és egyáltalán nem csak a komolyzene szerelmeseinek. A népszerű filmzenék előadásának felkészüléséről szólva pedig jelezte, szemben a komolyzenei darabokkal, a mostani produkció a klasszikus amerikai filmzeneszerzés iskolájára épül, melynek tolmácsolása nagy kihívás a zenekar tagjai számára.

 

A különleges program mindemellett további meglepetést is ígér a zenebarátoknak, hiszen a szerencsésebbek éjszakai sétarepülésen vehetnek részt. Zene, szárnyalás, szórakozás vár tehát mindazokra, akik július 3-án kilátogatnak a Békéscsaba és Gyula közötti repülőtérre.

 

Legyen Ön is részese az élménynek! Jegyek válthatók a Békés Megyei Jókai Színház jegyirodájában, a Gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban, a megyei Tourinform-irodákban, valamint a www.jokaiszinhaz.hu weboldalon. Ne késlekedjen! Megéri!

 

A rendezvény idején a Körös Volán különjáratokat indít a helyszínre, melyek a koncert után is megvárják a nézőket.