Filmzenék a Békés megyei szimfonikusoktól - telthangáros koncert a reptéren

galaestA Csillagok háborúja, a Volt egyszer egy vadnyugat és a Karib-tenger kalózai című mozik zenéi is megszólaltak július 3-án a Békés Airport nagyhangárjában, amikor a Somogyi-Tóth Dániel vezette megyei szimfonikusok filmek aláfestőit, betétdalait értelmezte újra. Az elődásban Szekeres Adrien, Csonka András és Varga Feri is segítette az együttest.

 

 

"A zene erkölcsi törvény" - idézte Platónt Farkas Zoltán, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar vasárnap esti koncertjének megnyitóján, amely különleges élményt tartogatott annak a hatalmas tömegnek, amely teljesen megtöltötte a Békéscsaba és Gyula között található Békés Airport nagyhangárját. A megyegyűlés elnöke úgy fogalmazott, a szimfonikusok ezúttal nemcsak a komoly-, de a könnyű- és filmzenéket kedvelőket is megszólítják. Ebben a Somogyi-Tóth Dániel vezényelte zenekarnak Szekeres Adrien, Csonka András és Varga Feri volt segítségére.

 

A Békés Airport hangárját már negyedik alkalommal töltötte meg közönséggel az együttes, és a 2010. évi nagysikerű Carmina Burana-előadások után idén július 3-án újabb különlegeséggel kedveskedett a zeneszerető közönségnek, ezúttal világhírű filmek slágerei kerültek a repertoárba.

 

Az estét a filmzeneírás legnagyobbja, John Williams műve vezette be, majd a Csillagok háborúja kísérőzenéje után Ennio Moricone legendásai, a Volt egyszer egy vadnyugat és a Profi zenéi kövekteztek. A folytatásban az énekesek közreműködésével felcsendült a Valami Amerika, de hallhatta a publikum az Oroszlánkirály, a Superman, a Schindler listája vagy a Karib-tenger kalózai aláfestőit, betétdalait is.

 

A fantasztikus sikerű este zárásaként a nézők közül kisorsolt tíz személy éjszakai sétarepülésen vehetett részt. A rendezvény kiemelt médiapartnere, a Beol.hu nyereményjátékán öten nyertek belépőt az estére, akik közül egy személy a párjával szerzett jogot az éjszakai utazásra, további nyolc szerencsés pedig a jegyvásárlók közül került ki.

 

Fotó: Imre György