Művészi hangverseny

Miklósa Erika GyulánA Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara kiváló koncerttel örvendeztette meg az orosházi közönséget.

 

A zene ünneplésére érkező szerény létszámú közösség az eseményhez méltó zenei élményben részesült a Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara művészi színvonalú muzsikálásának köszönhetően október 2-án.

 

Igen. Muzsikált a zenekar elmélyülten, stílusosan, fegyelmezetten. Az együttes kulturált szép hangon szólt a finom pianóktól az erőteljes fortékig. Esetenként a hegedűk magas hangjainál érződött kissé túlforszírozott hangképzés. A zenekarvezető, Uhrin Viktor hangversenymester nagyszerű hegedűművész. Nemes, szép hangon játszik, s játéka teljes biztonságot, elmélyült muzsikálást sugároz.


Imponáló és meggyőző a szólamvezetők - szekund, brácsa, cselló - hangszeres tudása, s ugyanez mondható el a continuo megszólaltatójáról, akinek csembaló hiányában ezt a nagyon fontos szólamot (különösen a Vivaldi mű második felében) egy bántó, kellemetlen hangot produkáló digitális álhangszeren kellett játszania.

 

A hangverseny első részét egy kissé feszélyezett hangulat uralta, a zenekar játéka azonban hamar elismerést, lelkes tapsot váltott ki a közönségből. Nagy kár, hogy nem játszottak egy magyar művet sem. Legalább ráadásként!

 

Koncertjük a zene igazi ünnepe volt!

 

Forrás: oroscafe.hu