A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar újabb nagy sikere

2012-ben a közigazgatás átalakítása miatt a Békés Megyei Önkormányzat nem támogathatta tovább az egyesületi formában működő Békés Megyei Szimfonikus Zenekart, így mindössze két vonós kamarazenekari koncertet adhattak az előző év során. Az ősz folyamán az egyesület tagsága új művészeti vezetőt választott, a zenekar koncertmestere, Uhrin Viktor személyében. Békéscsaba önkormányzata, látva nehéz helyzetüket, kereste a segítség lehetőségét és a már létező közszolgáltatási megállapodás keretében jelentősen, mintegy ötszörösére emelte a zenekar idei támogatását.

 

Próbatermet kaptunk a Csabagyöngye Kulturális Központban, s pályázati forrásokat is felhasználva évi négy koncertet tarthatunk - nyilatkozta lapunknak Sándor Ottó, az egyesület elnöke. Mint mondta, öröm volt látni hétfői hangversenyükön a nagyszámú közönséget, akik eljöttek a Liszt-díjas Gál Tamás vezénylésével megszólaltatott műsorukra, s gyönyörködhettek
Békéscsaba kimagasló kulturális értéke, a fiatal Tóth Péter zongoraművész kivételes virtuozitású és érzékenységű játékában.

Sándor Ottó hangsúlyozta, ahhoz, hogy több koncertet adhassanak, szükségük lenne további támogatókra, akik bővítenék anyagi lehetőségeiket. A zenekar életéről számos információ található honlapjukon, a www.bekesszimf.hu címen.

 

Forrás: Békés Megyei Hírlap, 2013. március 27.